Siirry sisältöön

Vuonna 2024 apurahamme sai 26 diabetestutkijaa

Kaksivuotiset 90 000 euron hankeapurahamme saivat dosentti Minna Hankaniemi Tampereen yliopistosta ja professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopistosta.

Hallituksemme myönsi keskiviikkona 24.4.2024 pitämässään vuosikokouksessa apurahan 26 diabetestutkijalle. Myönnettyjen apurahojen kokonaissumma oli edellisvuosien tapaan 550 000 euroa.

Kaksivuotisen 90 000 euron apurahamme saaneen Minna Hankaniemen tutkimusryhmässä tehdään rokotetutkimusta. Nyt myönnetyllä apurahalla hänen ryhmänsä tutkii tyypin 1 diabeteksen ehkäisyyn tarkoitettua rokotetta. Toisen 90 000 euron apurahamme saaneen Kirsi Pietiläisen tutkimustyö keskittyy lihavuuteen ja tyypin 2 diabetekseen. Nyt myönnetyllä apurahalla hänen tutkimusryhmänsä selvittää suolistohormoneja tyypin 2 diabeteksen hoidossa.

Vastaanotimme tänä vuonna 90 apurahahakemusta, mikä oli kuusi kappaletta enemmän kuin edellisvuonna. Haettujen apurahojen yhteissumma oli lähes 2,6 miljoonaa euroa, ja tänäkin vuonna moni hyvätasoinen tutkimus jäi vaille rahoitustamme.

Yli kolmannes hakemuksista tuli Helsingin yliopistossa työskenteleviltä tutkijoilta. Hakemuksista 60 prosenttia koski tyypin 2 diabeteksen tutkimusta ja lähes 50 prosenttia tyypin 1 diabeteksen tutkimusta, yksittäinen hakemus voi liittyä useampaan diabetestyyppiin.

Tänä vuonna kauttamme haettiin myös Kyllikki ja Uolevi Lehikoisen Säätiön apurahoja diabetestutkimukseen. Tämän säätiön apurahamyönnöistä ilmoitetaan myöhemmin suoraan apurahan saaneille.

Lämpimät onnittelumme kaikille positiivisen myöntöpäätöksen saaneille ja parhainta menestystä myös teille, joiden hakemus ei tänä vuonna tullut rahoitetuksi. Luettelo kaikista apurahan saaneista tutkimusaiheineen löytyy täältä.