Siirry sisältöön

Tue tutkimusta

Suomessa tehtävä diabetestutkimus tarvitsee lahjoittajien tukea. Yhteiskunnan tuki tutkimukselle on jatkuvasti supistunut, ja tutkijoiden edellytykset tehdä korvaamattoman arvokasta työtään heikentyneet. Ilman riittävää rahoitusta tutkimus ei etene ja läpimurrot esimerkiksi tyypin 1 diabeteksen ehkäisyssä ja parantamisessa tulevat epätodennäköisiksi.

Tältä sivulta löydät tietoa siitä, kuinka monin eri tavoin voit mahdollistaa tutkimuksen jatkuvuuden ja odotetut tutkimustulokset.

Diabetestutkimussäätiö ohjaa kaikki saamansa lahjoitukset lyhentämättöminä diabetestutkijoille myönnettäviin apurahoihin(avautuu uuteen ikkunaan).

Verkkomaksu

Verkkosivujemme etusivulla on painike, jonka kautta voit maksaa sinulle sopivan tukisumman helposti.

Kun käytät verkkomaksua, yhteystietosi eivät välity meille. Jos haluat antaa meille lisätietoja tekemästäsi lahjoituksesta, lähetä tieto siitä sähköpostitse osoitteella diabetestutkimus(at)diabetes.fi tai ota yhteys asiamieheemme Janne Mikkoseen.

Testamenttilahjoitukset

Testamentilla voit määrätä omaisuutesi tai osan siitä Diabetestutkimussäätiölle. Säätiön toiminta on verovapaata, mikä tarkoittaa sitä, että emme joudu maksamaan veroa saamistamme testamenttilahjoituksista. Merkittävät testamentit olemme rahastoineet antajansa nimeä kantaviinn rahastoihin.

Testamenttioppaamme on tilattavissa myös maksuttomana painotuotteena, tilaukset sähköpostitse osoitteesta pirita.salomaa(at)diabetes.fi.

Lue testamentin tekemisestä asianajaja Harri Jussilan haastattelusta. Artikkeli on julkaistu vuosikertomuksessamme 2020.

Testamenttilahjoittamista koskevat yhteydenotot

Asianajaja Harri Jussila
Diabetestutkimussäätiön hallituksen jäsen
p. 050 577 4088
harri.jussila@iquja.com

Merkkipäivälahjoitukset

Täytätkö tasavuosia? Ohjaa merkkipäivämuistamisesi diabetestutkimuksen tukemiseen.

Välitä lahjan antajille tieto säätiön tilinumerosta (Nordea, FI87 2001 1800 0262 99) sekä toiveesi maksujen viestikenttään kirjattavasta tunnisteesta (esimerkiksi oma nimesi). Saat halutessasi meiltä luettelon lahjan antajista ja tiedoksesi yhteissumman, joka lahjoituksista kertyi

Toivomme saavamme tiedon käynnissä olevista merkkipäiväkeräyksistä, ota yhteys asiamieheemme Janne Mikkoseen. Asiamieheltä saat myös lisätietoja merkkipäivälahjoitusten tekemisestä.

Muistorahastot

Edesmenneen muistamiset voi pyytää suuntaamaan diabetestutkijoiden tukemiseen. Omaiset voivat kertoa tästä toivomuksesta esimerkiksi kuolinilmoituksessa.

Muistajien kanssa tulee etukäteen sopia säätiön tilistä, jolle muistamiset toivotaan sekä viestikenttään kirjattavasta tunnisteesta, joka voi olla esimerkiksi edesmenneen nimi. Toimitamme pyydettäessä omaisille nimiluettelon kaikista rahalahjoituksella edesmennettä muistaneista sekä tiedon lahjoitusten yhteissummasta.

Käytännön menettelyistä on aina hyvä sopia etukäteen, ota yhteys asiamieheemme Janne Mikkoseen.

Yritysten lahjoitukset

Yritysten Diabetestutkimussäätiölle antamat lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia, kun summa on vähintään 850 euroa ja enintään 50 000 euroa (verohallituksen ohje 1395/347/98; tuloverolaki 57 §).

Muut rahalahjoitukset

Jokainen lahjoitus on arvokas ja tukee tutkijoiden työtä. Voit tehdä rahalahjoituksen diabetestutkimuksen tueksi sivustomme etusivulta löytyvällä verkkomaksutyökalulla tai maksaa haluamasi summan pankkitilillemme. Pankkiyhteystietomme löydät tämän sivun alaosasta.

Tilinumero rahalahjoitusten tekemiseen

Diabetestutkimussäätiön lahjoitustili pankissa on:

Nordea
BIC: NDEAFIHH
IBAN: FI87 2001 1800 0262 99

Osoita tukesi helposti verkkomaksulla, löydät maksupainikkeen etusivultamme.

Rahankeräyslupamme näet tästä.(avautuu uuteen ikkunaan)