Siirry sisältöön

Apurahan hakuohjeet

Diabetestutkimussäätiön vuoden 2024 apurahojen hakuaika oli 2.1.-31.1.2024.

Näin laadit hakemuksen

Laadi apurahahakemuksesi sähköisessä apurahajärjestelmässämme. Käsittelemme ainoastaan hakuajan puitteissa ja ohjeiden mukaisesti laaditut, sähköisesti meille lähetetyt hakemukset.

Apurahahakemuksen laatiminen suomenkielisessä järjestelmässä:
https://diabetes.apurahat.fi/haku/UserLogin.aspx?kieli=suomi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Apurahahakemuksen laatiminen englanninkielisessä järjestelmässä:
https://diabetes.apurahat.fi/haku/UserLogin.aspx?kieli=englanti(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

HUOM! Täytä järjestelmässä oleva kustannusarviolomake huolellisesti ( se tulee siis täyttää varsinaisella hakulomakkeella olevan tiivistetyn kustannusarvion lisäksi). Budjetissa tulee esimerkiksi ilmoittaa, miten haettu apuraha jakautuu työskentelyapurahoiksi sekä laite- ja muihin kuluihin.

Jos haet yksivuotista henkilökohtaista työskentelyapurahaa (esimerkiksi väitöskirjatutkijat), ei kustannusarviolomaketta tarvitse täyttää. Jos kyseessä on työskentelyapuraha, ilmoita kuinka monelle kuukaudelle sitä haet.

Hakemuksestasi tulee käydä selkeästi ilmi, mitä haetulla apurahalla aiotaan tehdä. Jos kyseessä on väitöskirjatyö, tulee hakemuksestasi ilmetä missä vaiheessa väitöskirjatyö on.

Saamamme hakemukset ovat korkeatasoisia, ja voimme vuosittain myöntää apurahan vain osalle hakijoista. Jotta mahdollisimman moni hyvä hakija voisi tulla rahoitetuksi, priorisoimme apurahoja myöntäessämme hakijoita, jotka eivät ole saaneet meiltä apurahaa hakuvuotta edeltävänä vuonna tai kahtena edeltävänä vuonna (kaksivuotiset apurahat).

Hakemukseen tarvittavat liitteet

Liitä hakemukseesi yhtenä yhdistettynä pdf-tiedostona:

  1. Tutkimussuunnitelma, noudata tämän ohjeen mukaista rakennetta
  2. Tutkimusryhmän johtajan tai henkilökohtaista apurahaa hakevan henkilön ansioluettelo, noudata tämän ohjeen mukaista rakennetta
  3. Julkaisuluettelo (ilman IF, JR, TC -tietoja), noudata tämän ohjeen mukaista rakennetta
  4. Eettisen toimikunnan puolto (humaani- ja eläintutkimukset)

Apurahajärjestelmä

Diabetestutkimusäätiössä käytetään Datalink Oy:n sähköistä apurahajärjestelmää. Järjestelmän kautta haetaan apurahaa sekä laaditaan sitoumukset ja tehdään maksatuspyynnöt sekä käyttöselvitykset.

Järjestelmän käyttöön tarvitaan henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Luot ne, kun rekisteröidyt järjestelmän käyttäjäksi ensimmäisen kerran. Apurahan saaneille toimitetaan apurahan myöntöilmoituksen yhteydessä henkilökohtainen koodi, jota he käyttävät sitoumuksia ja maksatuspyyntöjä tehdessään.

Englanninkielisessä järjestelmässä voi laatia ainoastaan hakemuksen, maksatuspyynnöt ja käyttöselvitykset tehdään aina suomeksi.

Tästä suomenkieliseen järjestelmään(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tästä englanninkieliseen järjestelmään(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää hakulomakkeen täyttämisestä tai hakuprosessista, lisätietoja antaa Diabetestutkimussäätiön tieteellinen sihteeri Valma Harjutsalo, p. 044 0762707, valma.harjutsalo@helsinki.fi

Ota sähköisen apurahajärjestelmän toimintaan (tekniikkaan) liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen hakemustuki@datalink.fi.

Hakemuksen käsittely

Apurahahakemusten tietosisältö muodostaa henkilörekisterin, jota Diabetestutkimussäätiö ylläpitää, säilyttää ja arkistoi.

Julkaisemme kaikkien apurahan saajien nimet ja tutkimusaiheet verkkosivuillamme sekä painetussa vuosikertomuksessamme.

Tietosuojaselosteemme näet tästä(avautuu uuteen ikkunaan).