Siirry sisältöön

Diabetestutkimussäätiön suurapurahat 2023 Niina Matikaiselle ja Kirsi Virtaselle

Kaksivuotiset sadan tuhannen euron hankeapurahamme vuonna 2023 saivat dosentit Niina Matikainen ja Kirsi Virtanen.

Helsingin yliopistossa työskentelevä Matikaisen tutkimusryhmä tutkii kansansairaudeksemme muodostunutta rasvamaksatautia ja keinoja sen mahdollisimman varhaiseen tunnistamiseen ja ehkäisyyn. Virtasen Turun yliopistossa työskentelevässä ryhmässä selvitetään ruskea rasvan mahdollisuuksia ylipainon ja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä.

Vastaanotimme tänä vuonna 84 apurahahakemusta, haettujen apurahojen yhteissumma oli runsaat 2,4 miljoonaa euroa. Lähes kolmannes hakemuksista tuli Helsingin yliopistossa työskenteleviltä tutkijoilta, ja yli puolet hakemuksista koski tyypin 2 diabeteksen tutkimusta.

Hallituksemme myönsi 19.4.2023 pitämässään kokouksessa tieteellisen valiokuntamme esityksen pohjalta apurahan 22 diabetestutkijalle. Myönnettyjen apurahojen kokonaissumma oli 550 000 euroa.

Katso kaikki apurahan saaneet tutkimusaiheineen

Diabetestutkimussäätiön hallituksen jäsenet portaikossa
Diabetestutkimussäätiön hallitus kokoontui 19.4.2023. Hybridikokouksessa olivat kokouspaikalla läsnä eturivissä Mona Jortikka, Mikael Knip, Janne Mikkonen ja takarivissä Eero Eriksson, Harri Jussila, Jouko Oksanen, Pirjo Nuutila ja Laura Ihamuotila. Kuva: Annika Rauhala