Siirry sisältöön

Hae apurahaa

Diabetestutkimus tarvitsee tekijöitä. Kiitos siitä, että olet suuntautunut tutkimukseen! Haluamme olla tukemassa sinua tutkijanurasi kaikissa vaiheissa. Myönnämme apurahoja niin väitöskirjantekijöille kuin varttuneille tutkijoille, kannustamme myös post doc -tutkijoita hakemaan apurahojamme.

Julkaisemme kaikkien apurahamme saaneiden nimet, myönnetyt summat sekä tutkimusaiheet näillä verkkosivuillamme sekä vuosikertomuksessamme.

Vuoden 2024 apurahat

Jaamme vuonna 2024 apurahoina yhteensä 550 000 euroa:

Vuonna 2024 Diabetestutkimussäätiön apurahajärjestelmän kautta voi hakea myös Kyllikki ja Uolevi Lehikoisen säätiön apurahaa diabetestutkimukseen. Pääsääntöisesti nuorille tutkijoille työskentelyapurahoiksi jaettavien apurahojen yhteissumma on 45 000 euroa.

Yksi- ja kaksivuotiset hankeapurahat

Yksi- ja kaksivuotiset hankeapuraha maksetaan kokonaisuudessaan yliopiston tai tutkimuslaitoksen tutkimustilille.

Maksamme apurahansaajan yliopiston / laitoksen hallintokustannuksia (overhead) enintään 10 prosenttia. Päätös yleiskustannusten (overheadin) suuruudesta on mainittava apurahahakemuksessa.

Henkilökohtaiset apurahat (työskentelyapurahat)

Suosittelemme, että henkilökohtaista apurahaa haetaan vähintään neljän kuukauden työskentelyä varten, jolloin apurahansaajan eläkevakuuttaminen toteutetaan maatalousyrittäjien eläkelain mukaisesti. Lisätietoja löydät Melan sivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Henkilökohtainen apuraha maksetaan kerralla, ja se on tarkoitettu nimenomaan työskentelykuluihin, ei muihin tutkimuskuluihin. Henkilökohtaiset apurahat vuonna 2024 oppiarvon mukaan:

Hakuaika

Diabetestutkimussäätiön apurahoja haetaan vuosittain tammikuussa: vuoden 2024 apurahojen hakuaika oli 2.1.-31.1.2024. Apurahahakemus laaditaan sähköisessä apurahajärjestelmässämme. Katso hakuohjeet täältä.

Käyttöselvitys

Apurahan saaneiden on tehtävä säätiölle selvitys apurahan käytöstä. Yksivuotisen apurahan selvitys on jätettävä kahden vuoden kuluessa apurahan myöntämisestä 31.12. mennessä.

Kaksivuotisen apurahan selvitys tulee jättää kolmen vuoden kuluessa apurahan myöntämisestä 31.12. mennessä.

Katso ohjeet käyttöselvityksen laatimiseen täältä.